Events

Product was successfully added to your shopping cart.
5

Events

Set Descending Direction

   

Items 1 to 15 of 32 total

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 1. Coco Cafe

  Coco Cafe - perfect chill out!
  www.cococafe.si
  €50.00
 2. Praznik artičok v Strunjanu

  28.5. - 29.5.2016
  od 10:00 do 17:00 ure
  na parkirišču v centru Strunjana pred gostilno Pod trto
   

  V strunjanskih nasadih namreč raste tudi avtohtona, kulinarično slastna, zdravilna, a premalo znana istrska artičoka. Le-ta ima na slovenski obali celo daljšo tradicijo kot kaki, saj jo v Strunjanu poznajo še iz časov pred Beneško republiko. Raste na sončnih legah, ki jih na tem koščku raja res ne manjka, rada ima toploto, maj je njena sezona. Je vijoličasto zelene barve, od običajne artičoke je nekoliko manjša, predvsem pa bolj okusna, zaradi česar je pri gurmanih cenjena tako kot npr. divji šparglji.

  €50.00
 3. Praznik olja in bledeža v Padni

  Praznik olja in bledeža v Padni Maj 2016 Padna je ena najlepših vasi slovenske Istre, ki je že od nekdaj znana po veliki količini pridelanega oljčnega olja. Obdana je z oljčnimi nasadi, v katerih so nekatera drevesa stara tudi več kot 300 let. Poleg tega so vaščani že od nekdaj oskrbovali Piran in Portorož s sadjem in zelenjavo, še posebej so bili znani po bledežu (blitvi). V čast nam je, da bomo lahko predstavili vrhunska oljčna olja slovenske Istre, ki se lahko po svoji kakovosti primerjajo z najboljšimi na svetu. Prav slovensko ekstra deviško oljčno olje je namreč že dvakrat zaporedoma osvojilo prvo mesto na svetovnem prvenstvu v New Yorku. Na Prazniku olja in bledeža bomo pripravili bogato ponudbo avtohtonih sort oljčnega olja, zdravih kmetijskih pridelkov pridelanih na Šavrinskem gričevju in tradicionalnih istrskih jedi »od enbot«. Poleg istrskih kulinaričnih užitkov bo prireditev ponudila tudi možnosti za številne aktivnosti, od sodelovanja na kolesarskem izletu do pristne istrske zabave v večernih urah.
  €50.00
 4. Praznik vina in česna

  Praznik vina in česna Bogata ponudba vina, česna in drugih domačih proizvodov v Novi vasi. Vaščani bodo odprli svoje domačije in obiskovalcem prikazali stare običaje, zvečer pa bodo skupaj zaplesali na tipični vaški fešti. Organizator: Turistično združenje Portorož, g.i.z. v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Nova vas.
  €50.00
 5. Sejem starin in domače obrti

  Sejem starin in domače obrti Tartinijev trg, Piran 23.4.2016 21.5.2016 18.6.2016 23.7.2016 20.8.2016 17.9.2016 Sprehodili se boste lahko med stojnicami in našli kaj za dopolnitev vaše zbirke, vašo shrambo pa obogatili z dobrotami in darovi narave. Prijazno vabljeni in dobrodošli! Organizator: Društvo Anbot
  €50.00
 6. Veseli december, silvestrski večer in novoletno popoldne

  Veseli december, silvestrski večer in novoletno popoldne Portorož vsako leto za Veseli december organizira številne prireditve za najmlajše (Miklavžev koncert, lutkovne igrice …) in tiste malo starejše (božični in novoletni koncert), božične in novoletne stojnice, silvestrski večer z glasbo in gostinsko ponudbo ter z ognjemetom v Portorožu in novoletno popoldne na Tartinijevem trgu v Piranu.
  €50.00
 7. Solinarski praznik

  Solinarski praznik Praznik oživlja čas odhoda v soline in priprav na pridelavo soli, stoletja najpomembnejšega vira zaslužka za vse mesto. Na Tartinijevem trgu v Piranu boste lahko obiskali sejem, posvečen soli in darovom narave. Na različnih lokacijah po Piranu se bodo predstavila lokalna društva, gastronomski ponudniki in najrazličnejši umetniki. Sejemsko dogajanje bo popestril bogat kulturni program, v sklopu katerega se bodo zvrstili nastopi folklornih skupin, glasbenih izvajalcev in predstavitev solinarske družine. Vaši najmlajši pa se bodo lahko udeležili ustvarjalnih delavnic. V nedeljo se bo praznovanje začelo s procesijo sv. Jurija in sveto mašo v župnijski cerkvi sv. Jurija. Popoldne pa bomo preživeli v Sečoveljskih solinah, kamor se bo iz Pirana ob 12. uri odpravila solinarska družina. Tam se bomo do večera zabavali ob zvokih istrske glasbe in si ogledali tržnico kulinaričnih dobrot in umetniških del.
  €50.00
 8. Tartini festival

  Tartini festival Tartini festival je mednarodni poletni festival komorne glasbe, posvečen v Piranu rojenemu Giuseppeju Tartiniju. Poleg Tartinijevih del festival predstavlja tudi dela drugih velikih svetovnih in slovenskih skladateljev ter dela sodobnih ustvarjalcev, ki jih navdihuje Tartinijeva umetnost. Na festivalu imate priložnost videti in slišati, kako zveni znamenita Tartinijeva violina, ki pod prsti vrhunskih glasbenikov vedno znova navdušuje.
  €50.00
 9. Tradicionalno romanje z barkami

  Tradicionalno romanje z barkami Ob prazniku Marijinega vnebovzetja Župnija Piran organizira romanje z barkami iz Pirana v Strunjan.
  €50.00
 10. Poletni poulični festival - PUF

  Poletni poulični festival - PUF Program festivala, ki sloni na etno glasbi in lutkovnem gledališču poteka vsak ponedeljek v juliju in avgustu v Piranu. V preteklih letih je na festivalu, ki združuje mesta od Vidma do Pirana in je pobraten z italijanskim festivalom Lutke brez meja, nastopila pisana druščina lutkarjev, cirkusantov, komedijantov, žonglerjev, igralcev, pevcev in muzikantov iz 22 držav. Pri nas so prizorišča festivala Koper, Izola, Piran in Gračišče, v Italiji pa festival potuje po trgih večjih in manjših vasi ter v Vidmu.
  €50.00
 11. Praznik kakija

  Praznik kakija Praznik kakijev v Strunjanu je tradicionalna prireditev, ki jo vsako leto v novembru organizira turistično društvo Solinar iz Strunjana. Slastni sadeži so razstavljeni in ponujeni v nakup sveži ali predelani v kulinarične dobrote. Strokovnjaki pripravijo predavanja, umetniki razstavljajo svoja dela in poskrbijo za bogat razvedrilni in kulturni program, gostinci pa za pestro ponudbo primorskih jedi pod šotorom. Ne zamudite tekmovanja za največji strunjanski kaki, odličen glasbeni program in nepogrešljiv kakijev sladoled.
  €50.00
 12. Svetovni dan turizma

  27. september je Svetovni dan turizma. Generalna skupščina Svetovne turistične organizacije (WTO) vsako leto izbere posebno temo, posvečeno temu dnevu. Vsako leto tudi v Sloveniji na različne načine obeležujemo ta pomemben dan. Številne lokalne, regionalne in nacionalne institucije, organizacije, društva in šole v njegovo počastitev izvajajo različne prireditve in posvetovanja v turizmu.
  €50.00
 13. Pomorski krst

  Pomorski krst Neptunov pomorski krst nadaljuje tradicijo pomorščakov, ki so krstili mornarje, ki so prvič prestopili ekvator. Odvija se septembra v Piranu na glavnem pomolu.
  €50.00
 14. Festival slovenskega filma

  Festival slovenskega filma (FSF) je pregled slovenske avdiovizualne produkcije, ki vsako leto predstavi produkcijo celovečernih in kratkih igranih, dokumentarnih ter animiranih filmov, ki so nastali v Sloveniji v preteklem letu. Na festivalu se podeljuje nagrada Metoda Badjure za življenjsko delo, ki je najuglednejša nagrada na področju filmskega ustvarjanja na slovenskem. Strokovna žirija festivala podeljuje nagrade Vesna za najvidnejše dosežke filmskih ustvarjalcev v preteklem letu. Vesna simbolizira moč junakinje iz legendarnega istoimenskega filma, ki ga je leta 1955 režiral František Čap, režiser češkega rodu, ki danes predstavlja enega stebrov zgodovine slovenskega filma. Festival je naslednik Tedna domačega filma v Celju, ustanovljenega v sedemdesetih letih 20. stoletja, ki se je po osamosvojitvi preimenoval v Slovenski filmski maraton in se preselil v Portorožu, kjer po nekaj migracijah festival domuje še danes. Festival slovenskega filma je nacionalni dogodek, na katerem se srečujejo filmski ustvarjalci, strokovna javnost, mednarodni gostje in drugi ljubitelji filma.
  €50.00
 15. Izbor Miss Alpe Adria

  Tradicionalno prireditev organizira Agencija Misson 14. avgusta na Tartinijevem trgu v Piranu. Prireditev spremljajo številni glasbeni nastopi, izbor Miss Alpe Adria ter ognjemet. Miss Alpe Adria International je lepotno tekmovanje, ki vsako leto med več sto kandidatkami iz Slovenije, Madžarske, Švice, Hrvaške, Avstrije, Nemčije, Slovaške in Italije izbere lepotno predstavnico in ambasadorko teh srednjeevropskih držav iz regije Alpe-Jadran. Izbor, ki poteka že vse od leta 1988, sponzorira delovna skupnost Alpe-Jadran in je priznan kot učinkovito sredstvo za izmenjavo med mladimi v Novi Evropi. Ima zvesto in predano publiko, ki mu sledi tako v živo na izborih kot tudi preko tiskanih medijev in televizijskih postaj, ki o njem pišejo in poročajo. Lastnik mednarodne licence je agencija Gierrepi iz Vidma, licenco za organizacijo miss Alpe Adria Slovenija pa Drustvo Bker.
  €50.00
Set Descending Direction

   

Items 1 to 15 of 32 total

 1. 1
 2. 2
 3. 3